Novi načini ustvarjanja z reelsi

Anita, Epic Agency
August 4, 2022

Kot že vemo, Instagram Reels je format vsebine, ki omogoča ustvarjanje in deljenje privlačnih videoposnetkov s širokim naborom orodij za urejanje. Vključuje lahko več video posnetkov, filtrov, napisov, interaktivnih ozadij, nalepk in še več. Kljub temu, da so ga prvotno kritizirali kot »posnemalca TikToka«, je Instagram Reels pridobil pozitivne odzive vplivnežev, blagovnih znamk in uporabnikov.

Z vami delimo najnovejše funkcije za Instagram, ki omogočajo še bolj zabavno in enostavno ustvarjanje reelsov.

Več načinov z izboljšanimi funkcijami remiksov

Instagram razširja orodja za Remix, da vam pomaga izboljšati način pripovedovanja zgodb, ko sodelujete z vašimi najljubšimi ustvarjalci in prijatelji, kar vključuje:

Remix za fotografije: fotografije so jedro Instagram izkušnje. Zato bo sedaj možno »remiksirati« javne fotografije, kar daje navdih za ustvarjanje lastnega edinstvenega reelsa.

Razširjeni Remix layouts oz. postavitve: izbirate lahko med zelenim zaslonom, vodoravno ali navpično deljenim zaslonom ali sliko v sliki (za deljenje odziva oz. obstoječim reelsom lahko dodate svoj video komentar).

Dodajte svoj posnetek / Add your clip: Imate dober posnetek? Namesto da bi se vaš remiks prikazal hkrati z izvirnim reelsom, lahko zdaj dodate svoj posnetek za izvirnikom, tako da se predvaja zaporedno.

Templates & Dual

Da bi lahko vsi preprosto izrazili svoje kreativne ideje, bo dodanih več funkcij, s katerimi boste še lažje posneli, urejali in delili reelse z drugimi, neposredno iz vašega telefona.

Templates / Predloge: Potrebujete malo navdiha? Funkcija Templates vam omogoča preprosto ustvarjanje reelsov s prednalaganjem oznak za zvok in posnetke na način, da samo preprosto dodate svoje fotografije ali video posnetke. Ideje za predloge najdete tako, da tapnete ikono kamere na zavihku Reels.

Dual / Dvojno: Posnemite vsebino in vašo reakcijo hkrati. Snemate lahko s sprednjo in zadnjo kamero telefona hkrati, da delite drugo perspektivo z uporabo dvojne funkcije v Instagram kameri.

Nove video objave na Instagramu bodo deljene kot reelsi

Ker reelsi ponujajo bolj poglobljen in zabaven način gledanja in ustvarjanja videoposnetkov na Instagramu, bodo ta ustvarjalna orodja in celozaslonska izkušnja prenesena tudi v vse video objave. V prihodnjih tednih bodo nove video objave, krajše od 15 minut, deljene kot reelsi. Videoposnetki, objavljeni pred to spremembo, bodo ostali klasični videoposnetki.

Odkritje / Discovery: če imate javni račun, bodo vaši novi videoposnetki – zdaj reelsi – morda primerni za priporočilo in ogled več uporabnikom kot prej. To trenutno velja za reelse, ki so krajši od 90 sekund. Če je vaš račun zaseben, bodo vaši reelsi še vedno prikazani samo vašim sledilcem.

Profil: V profilu bosta združena zavihka Video in Reels, torej en klik za vse videoposnetke.

Instagram nenehno išče načine za izboljšanje uporabniške izkušnje. Z razvijanjem funkcij, ki bodo ustvarjanje reelsov olajšale in naredile bolj zabavno, cilja predvsem na TikTok ustvarjalce. A pri tem ne sme pozabiti, da je kanal zase. Kanal, ki daje navdih, kjer uporabniki  iščejo vizualno inspiracijo in slike prijateljev. To je pokazala tudi nedavna peticija uporabnikov, ki so platformo obtožili pretiranega posnemanja TikToka in poudarili, da na feedu sedaj prevladajo kratki videoposnetki profilov, ki jim ne sledijo.

Anita, Epic Agency