Če slika pove več kot 1.000 besed, potem je VIDEO enostavno neprecenljiv!

22 / december / 2015
Ekipa Epic
Nobena skrivnost ni, da video vsebine postajajo vedno bolj pomemben element marketinških strategij. In ob spodnjih številkah bo hitro postajo jasno, zakaj. Če se sprašujete, kako vključiti video v vašo spletno strategijo, berite naprej.

A gremo najprej k »zakaj«. Zakaj vključiti video v vašo spletno strategijo za 2016?

Z videom lahko pripovedujete zgodbe na način, kot jih z besedami ali fotografijami ne bi mogli. Čustva vladajo svetu in video je najboljši način, da uporabnike vpletete v vašo zgodbo.

Video lahko v veliki meri izboljša vašo pozicijo med organskimi zadetki na iskalnikih, in to v tolikšni meri, kot jih nobeno drugo orodje ne more.

Kar 45,5 % uporabnikov spleta si ogleda vsaj eno video vsebino na mesec, povprečen uporabnik spleta pa si vsak mesec ogleda za 16 min in 49 s video vsebin.

80 % uporabnikov si zapomni video, ki so si ga ogledali na spletu, kar 46 % jih po ogledu videa opravi konverzijo.

Verjetnost, da bo uporabnik opravil nakup, se poveča za 64 %, če si pred tem ogleda video.

Youtube je #2 iskalnik na svetu, enostavno morate biti prisotni. Video vsebine, naložene direktno na Facebook, prejmejo več interakcije kot katerakoli druga vsebina.

Do leta 2017 naj bi po podatkih podjetja Cisco video vsebine predstavljaje kar 69 % vsega prometa na spletu.

Impresivno, a ne? Video vsebine bodo v naslednjih letih brez dvoma dominirale na spletu. Da boste v vašem podjetju pripravljeni, smo zbrali nekaj nasvetov, kako video vsebine učinkovito integrirati v vašo marketinško strategijo.

1. Povečajte število konverzij z video vsebino, ki predstavi prednosti izdelka ali storitve.

Od 64 – 85 % večja verjetnost je, da se obiskovalci vaše spletne strani odločijo za nakup, če so si ogledali video o izdelku ali storitvi. Ustvarite kratke promocijske videe, ki predstavijo glavne prednosti in značilnosti vašega izdelka ali storitve, in jih postavite na vašo spletno stran.

2. Povečajte obisk na spletni strani s »HOW-TO« video vsebino.

»HOW-TO« videi rešujejo nek uporabnikov problem ali pokažejo nekaj, kar se uporabniki želijo naučiti. Pokažite jim, kako lahko pri tem vključijo vaš izdelek. Naučite jih npr. zavezati kravato ali jim predstavite enostaven in okusen recept za jed, ki jo lahko naredijo iz vaših izdelkov. V takih videih ni prostora za direktno prodajo, bodite v pomoč in se osredotočite na to, da boste uporabnike naučili nekaj novega.

3. Uporabniki so kupili vaš izdelek. Poskrbite, da ga bodo znali uporabljati.

Naj spoznavanje vašega izdelka poteka gladko, naj bo enostavno in zabavno. Tako obstaja večja verjetnost, da bodo z vami ostalo dolgoročno. V videu predstavite proces in primer uporabe izdelka. Pošljite novim uporabnikom povezavo do vašega videa v e-mailu dobrodošlice.

4. Odgovorite na najbolj pogosto zastavljena vprašanja uporabnika s kratkimi video vsebinami.

Poleg tega, da za uporabnika zagotavljate bolj prijazno uporabniško izkušnjo, boste tako tudi zmanjšali število vprašanj, ki jih zastavljajo uporabniki. Odličen način, da zgradite kredibilnost in zaupanje.

5. Imate zadovoljne uporabnike? Seveda jih imate!

Predstavitev mnenj zadovoljnih uporabnikov je eden najbolj učinkovitih načinov, da novim uporabnikom predstavite vrednost uporabe vašega izdelka ali storitve. Vprašati ni greh, pravijo. Poiščite vaše najbolj zveste uporabnike in jih povprašajte, ali bi bili pripravljeni posneti mnenje o vašem izdelki ali storitvi. To lahko naredite preko spleta, lahko jih tudi povabite v trgovino ali jih nagovorite na dogodku. Poleg tega, da opišejo svojo izkušnjo, naj predstavijo tudi problem, ki jih za njih rešuje vaš izdelek ali storitev.

6. Povečajte prodajo z video oglasom.

Glede na raziskavo, ki jo je BrightRoll izvedel med marketinškimi agencijami, kar 72 % agencij pravi, da je video na spletu enako ali celo bolj učinkovit, kot oglas na televiziji. Oglašujete na televiziji? Prilagodite oglas tako, da bo primeren tudi za spletne kanale, in ga uporabite. Ali še bolje, pripravite video oglas, ki je namenjen posebej za promocijo na spletnih kanalih.


Ker ste vztrajali do #6, še en sladkorček. Izbrali smo dva primera video oglasov, ki sta pripravljena posebej za oglaševanje na Youtubu in vas zagotovo ne bosta pustila ravnodušnih.


Za konec pa ne pozabite, različni tipi video vsebin morajo biti uporabljeni ob različnih trenutkih v nakupnem procesu, le tako se bodo uporabniki lahko res učinkovito povezali z vašim produktom ali storitvijo. Nov uporabnik, ki se je šele prvič srečal z vami, ima precej drugačne potrebe, kot uporabnik, ki vas že dobro pozna.

Potrebujete pomoč?
Kontaktirajte nas, video vsebine imamo v malem prstu.

VSI BLOG PRISPEVKI
SPOZNAJMO SE